image

За сградата

Ако животът ти е в града, но искаш да живееш сред природата, Текома Хаус е място точно за теб. Това е жилищна сграда, разположена на над 700 м надморска височина в кв. Симеоново, която съчетава иновативното строителство с отношение към средата и качеството на обитаване. Тя е не просто архитектурен проект, а проект за пълноценен живот на място, което може да припознаеш като дом за себе си и децата си. 

В Текома Хаус са заложени добра функционалност, изискан дизайн, изпълнение на всички необходими технически инсталации, строг подбор на строителните материали и професионален подход към технологичния процес. Сградата се състои от 8 апартамента, 13 подземни гаража, от които три единични и пет двойни клетки, а въпросът за сигурността е решен със система за видеонаблюдение и контрол на достъпа. Общите пространства са организирани така, че са осигурени помещения за велосипеди и детски колички, а придвижването от нивото на гаражите до всеки етаж е комфортно и лесно благодарение асансьора KONE, който е адаптиран и за нуждите на хора с двигателни проблеми. И тъй като Текома Хаус е твоят дом сред природата, сградата разполага с чудесен собствен двор, озеленен с традиционни растителни видове, сред които има обособени зони за отдих, спорт и детска площадка. 

Това че си сред природата, не означава, че трябва да си откъснат от света. До най-близката метростанция или до центъра на София се стига за минути, а в близост има всичко необходимо за ежедневните нужди на едно активно семейство – магазини, детски градини, училища, спортни зали, алеи за разходки, както и два мола – Paradise Center и Sofia Ring Mall. Разбира се, лесно можеш да се възползваш и от всички възможности за спорт и почивка, които Витоша предлага – например ски пистите и лифтът в квартал Симеоново са само на 20 минути разстояние. 

Когато казваме, че природата ни зарежда, имаме предвид буквално. Текома Хаус не просто се вписва в пейзажа, тя използва ресурсите на средата и се слива с нея. Сградата разполага със система за събиране на дъждовната вода, външна еко изолация и газификация.
Накратко, Текома Хаус предлага:

 • четиристаен апартамент с три спални – 1 брой
 • тристаен апартамент с две спални – 7 броя
 • подземен паркинг с 13 подземни гаража, от които три единични и пет двойни гаражни клетки
 • 1111 кв.м собствен двор, професионално озеленен с дендрология, съобразена с климата на местната среда
 • помещение за колела и детски колички
 • зона за спорт с фитнес уреди на открито
 • детска площадка

Локация

кв. Симеоново, ул. Св. Мария Магдалина 38-А
Текома Хаус е разположена на над 700 м надморска височина в полите на Витоша. Районът предполага естествена и чиста околна среда, затова сградата е със собствен двор, озеленен по ландшафтен проект, който включва традиционни за екостистемата растителни видове.

Сградата е така ситуирана в кв. Симеоново, че освен връзка с природата, да предлага и всичко необходимо за активен начин на живот. Спортни центрове, магазини, детски градини, училища, спортни зали, алеи за разходки и молове са в непосредствена близост, а достъпът до центъра на София става в рамките на час.

Локацията дава и добра възможност за спорт и туризъм. Симеоновският лифт е само на 20 минути, а ако за някои планината е място не само за разходки, ски пистите са на тяхно разположение.
image

Удобства и двор

За да отидеш някъде „на въздух“ не е необходимо да излизаш в отпуска, а е достатъчно просто да излезеш на терасата или на двора на Текома Хаус.

Всяко едно от осемте жилища е с поне двустранно изложение. Терасите са с размери, които позволяват целосезонното им ползване.

Текома Хуас е заобиколена от 1111 км. двор, озеленен и поддържан по ланшафтен проект, който залага на богатото разнообразие от дървесни и растителни видове, характерни за района. Усещането не е „като в планината“, това Е планината. В двора на Текома Хаус има място както за активна почивка, така и за активно движение. За любителите на фитнеса и физическите упражнения са предвидени уреди на открито, а родителите могат да бъдат напълно спокойни, докато децата им играят на обособената площадка с пясъчник и люлки.

Това е само малка част от комфорта, който пространството предлага. Всичко е съобразено с нуждите на различните му обитатели. Предвидени са помещения за велосипеди и детски колички, достъпът до гаражите се осъществява през вход на рампа към сутерена на сградата от ул. Св. Мария Магдалина, а асансьор, подходящ за ползване от майки с деца и хора с двигателни проблеми, осигурява лесното придвижване от подземното ниво до всеки етаж.
image

Енергоспестяващи технологии

 • Екологична топлоизолация
 • Система за събиране на дъждовна вода
 • Външна еко изолация
Да се завърнеш към природата в съвременния свят означава да направиш стъпка напред. Така съчетаването на високите технологии с естествените ресурси позволи на проектантския екип да създаде за теб енергоефективен и природосъобразен дом.

Текома Хаус разполага със система за събиране на дъждовна вода и външна еко изолация. Сградата е газифицирана, като за всяко жилище е предвидено собствено газово котле, което може да се ползва както за топла вода, така и за отопление. Всеки собственик разполага и със система за климатицзация.
image

Сигурност

Сигурни сме, че освен природосъобразност, ти търсиш и безопасност. Помислили сме за това. Сигурността на обитателите е гарантирана от система за видеонаблюдение и система за контрол на достъпа до сградата и гаражите. Видеодомофонът ще ти дава повече от ясна представа кой звъни на вратата ти, а ти ще отваряш автоматично, ако прецениш, че е добре дошъл. Това означава, че външните посетители ще преминават през двуразов контрол, преди да им се осигури достъп до Текома Хаус.
image

Подземни гаражи

Ако в града непрекъснато ти се налага да следиш в кой цвят зона се намираш и колко е часът, то в Текома Хаус времето е спряло, както и автомобилът ти, при това на тихо, топло и спокойно паркомясто. Сградата разполага с 13 подземни гаража – 3 единични и 5 двойни клетки. Достъпът до тях е откъм улицата и става с дистанционно управление, а входната врата на гаражите може да се отваря и механично. Ширината на подземната улица, както и правилната геометрична форма на клетките ще те улесни максимално и няма да се налага да правиш излишни маневри. Освен това от нивото на гаражите (ниво -1) ползваш асансьора, който ще те отвежда у дома.
image

Строителна характеристика

Конструкция и фасада

Текома Хаус е със стоманобетонна скелетно-безгредова конструкция. Фасадните и вътрешните разпределителни стени са изпълнени от тухлена зидария с керамични тела на австрийската фирма Wienerberger. Външната топлоизолация е гарантирана от топлоизолационни плочи с дебелина 12 см.

Фасадата е декорирана с каменна облицовка, система от HPL панели на австрийската фирма Fundermax и силикатна мазилка по проект.

Общи части и двор
 • Входно фоайе: под - каменна настилка; стени - декоративна мазилка; таван – латекс; стълбище и парапет – по архитектурен детайл
 • Асансьор – луксозен, на фирма KONE. Асансьорът е съобразен с изискванията за достъпна среда. Има връзка със сутерена на сградата
 • Вътрешният двор е изпълнен съгласно проект за вертикална планировка и проект за озеленяване. Разполага с фитнес уреди на открито и детска площадка
Архитектурно-строителни работи
 • Под – циментова замазка
 • Стени – гипсова мазилка
 • Тавани – гипсова мазилка
 • Санитарен възел: стени – мазилка; под – циментова замазка
 • Дограма – фасадна петкамерна PVC дограма на немската фирма Века
 • Външна врата – блиндирана
 • Вътрешни врати – фурнировани, МДФ
 • Тераса – гранитогрес
 • Master Key система за заключване – ползването на вратите към входа на сградата, апартамента и вътрешните транспортни комуникации и общи помещения се осъществява с един ключ
Електрически инсталации

Съгласно приложения одобрен работен проект, включващ силнотокова и слаботокова инсталация, в т.ч.:

 • апартаментно табло
 • изводи за контакти, ключове и осветление
 • видеодомофон
 • звънчева инсталация
 • телефонна инсталация
 • окабеляване за СОТ, интернет и телевизия
ВиК инсталации

Инсталация за топла и студена вода, изпълнени изцяло по одобрен проект с полипропиленова тръбна разводка, на тапа и водомери с дистанционно отчитане.

Вентилация

Естествена вентилация по проект, с отдушници на мокрите помещения.

Отопление

Отопление по проект – газова инсталация за отопление и топла вода, с възможност за захранване на кухненски уред за готвене. Предвидено е собствено газово котле за всеки апартамент.

Гаражи
 • Под – шлайфана бетонова настилка
 • Стени и таван – мазилка
 • Врати – метални с дистанционно отваряне (само за двойните подземни гаражи)

Да откриеш мечтания дом, в който си съжителстват иновативното строителство, уютът и отношението към средата – това е мисията на екипа, който създаде Текома Хаус.

image

Изпрати запитване